Mukaan Verkostoon

Verkosto on luterilainen seurakuntayhteisö, jonka toiminta perustuu suurelta osin vapaaehtoiseen aktiivisuuteen. Jumala kutsuu meitä rakentamaan valtakuntaansa rakkauden tekojen kautta. Tämän perusteella aivan jokaiselle löytyy oma paikka. Tämän Jumalan valtakunnan ”haarakonttorina” tarjoamme sinulle paikkaa etsiä ja toteuttaa erilaisten tehtävien kautta omaa kutsumustasi.

Pyhän Hengen strategia on selkeä. Seurakunnan tehtävä on ruokkia seurakuntalaisia hengellisesti, mutta myös toimia siten, että evankeliumi leviää ja uudet ihmiset saavat löytää Jeesuksen yhteyteen ja kasvaa opetuslapsina. Tämän perusteella Verkostossa on oikeus myös levätä, oppia ja rakentua.

Elämä Pyhässä Hengessä on kuitenkin sitä, että

  1. Jeesus kutsuu luokseen… Tulkaa minun luokseni kaikki
  2. Jeesus lähettää … Menkää ja tehkää

Kristityn elämä on tässä kierrossa olemista. Saa tulla ja olla ja saa lähteä. Saamme myös palata jälleen lepäämään ja odottamaan uutta kutsua.


Palvelutehtäviä Verkostossa

Jokaista messua toteuttamassa on n. 20-30 vapaaehtoista ja voit tulla osaksi tätä joukkoa. Kaikkeen saa opastusta ja sijaa on myös tehtävien kehittämiselle. Alla on kuvattu lähes kaikki tehtävät, joista voit löytää itsellesi sopivimman. Tilaa on myös uuden tekemiselle, joten tule juttelemaan ideoistasi.

Ehtoollisavustajat
Ehtoollisavustajat auttavat ehtoollisen jakamisessa messussa. Tehtävä on yksinkertainen ja siihen, kuten kaikkiin tehtäviin, saa opastuksen.

Hävikkiruokatiimi
Messujen jälkeen jaamme hävikkiruokaa ja jakamisessa on aina tarpeen käsipari tai kaksi.

Keittiötiimi
Keittiö- ja ruoanlaittotehtäviä Verkoston tapahtumissa, kuten Venetsialaisissa.

Kiireaputiimi
Lyhyellä varoitusajalla avustustamista messun tehtävissä.

Lapsi- ja perhetyö
Pyhäkouluissa 3-13-vuotiaille lapsille opetetaan Raamattua, rukousta ja opetuslapsena elämistä. Mukaan tarvitaan opettajia, avustajia sekä henkilökohtaisia avustajia tukea tarvitseville lapsille. Tehtävään saa koulutuksen, tuen ja valmiit materiaalit. Alakouluikäisille on myös viikkotoimintaa, johon tarvitaan aikuisia ohjaajia. Mukaan voi tulla myös erilaisilla luovilla lahjoilla: opettamaan tanssia, tekemään näytelmiä, ompelemaan rooliasuja jne.

Media (striimaus, valokuvaus ja videokuvaus)
Viikottainen striimi Munkkiniemen kirkosta on mediatiimin keskeisimpiä tehtäviä. Ohjaaja ja kuvaaja toimivat yhdessä tekniikkatiimin kanssa luoden mahdollisuuden kenelle tahansa osallistua Verkoston messuun mistä päin maailmaa tahansa netin välityksellä. Meillä on lisäksi tarve valokuvaajille ja videokuvaajille erilaisissa projektiluontoisissa tehtävissä.

Messuavustajat
Verkoston pienryhmät hoitavat messujen kahvituksen, ehtoollispöydän kattamisen, kolehdin keräämisen ja siivouksen. He kaipaavat usein opastusta tehtäviin. Voisitko sinä toimia heidän ohjaajanaan? Opetamme sinulle kaikki käytännön asiat ja voit sen jälkeen olla ohjaamassa palvelutiimiä sunnuntaisin messussa.

Musiikki
Messun musiikista vastaa Verkosto Kollektiivi eli Verkoston muusikoista ja lauluntekijöistä koostuva ylistystiimi. Tule rohkeasti juttelemaan tiimiläisten kanssa, jos olet kiinnostunut olemaan mukana.

Rukouspalvelu
Rukouspalvelijat rukoilevat pareittain ihmisten puolesta messun jälkeen. Haluaisitko sinä olla palvelemassa rukouksella muita verkostolaisia? Tehtävään annetaan koulutus ennen palvelemisen aloittamista.

Tekniikka (äänitekniikka ja projisointi)
Äänitekniikka ja projisointi pitävät huolta että paikan päällä kaikki kuuluu ja näkyy hyvin. Munkkiniemen messussa tekniikkatiimi toimii tiiviissä yhteistyössä mediatiimin ohjaajan ja kuvaajien kanssa jotta messu saadaan välitettyä striimin kautta nettiin.

Tulkkaus
Verkoston messut tulkataan englanniksi simultaanitulkkauksena. Tulkkaus on hyvä mahdollisuus palvella ja treenata samalla englantia.

Viikkotiimi
Arkenakin Verkostolla tapahtuu paljon ja tarvetta on monenlaisiin tehtäviin, kuten ruoka-apuun ja siivoamiseen.


Pienryhmissä kasvamme hengellisesti

Suosittelemme, että jokaisella verkostolaisella olisi oma pienryhmä. Pienryhmän perustaminen on helppoa. Se voi aluksi muodostua vaikka vain sinusta ja ystävästäsi ja laajentua myöhemmin. Tässä vinkkejä pienryhmän perustamiseen ja vapaaehtoisena pienryhmän vetäjänä toimimiseen, sekä siitä mitä pienryhmissä käydään läpi. Lue lisää pienryhmistä..


Alfassa pääsee tärkeiden kysymysten äärelle

Alfa on tärkeä osa Verkoston työtä. Se on noin kymmenen tapaamisen kurssi, jossa syödään yhdessä, käydään läpi kristinuskon perusasioita alustusten kautta ja jossa saa keskustella ja kysellä pienryhmässä. Alfa pyörähtää läpi yleensä kaksi kertaa vuodessa. Alfatiimi tarvitsee ihmisiä ryhmänohjaajiksi, keittiöön, musiikkiin jne.

Alfa on maailmanlaajuinen ilmiö ja Verkoston koordinoi Suomen alfatyötä ja tuottaa suomenkielisiä materiaaleja Alfaa järjestävien käyttöön. Alfoja järjestetään jo koko Suomen pituudelta ja leveydeltä, yli seurakuntarajojen.

Lue lisää Alfasta osoitteessa kokeilealfaa.fi


Ilmoittaudu mukaan!

Kerro tällä lomakkeella mistä olet kiinnostunut Verkostossa niin ottamme sinuun yhteyttä sähköpostitse.


EhtoollisavustajaHävikkiruokatiimi (messun jälkeinen ruoanjako)Keittiötiimi (erityisesti tapahtumissa)Kiireaputiimi (kiireellisiä messutehtäviä)Lapsi- ja perhetyö (pyhäkoulut sekä muut lasten ja perheiden tapahtumat)Media (striimaus, valokuvaus, videokuvaus)Messuavustaja (isäntä tai emäntä joka auttaa palveluvuorolaisia messussa)Musiikki (Verkosto Kollektiivi, messujen musiikissa palveleminen)RukouspalveluTekniikkatiimi (äänentoisto, projisointi)Tulkkaus (messujen tulkkaus englanniksi)Viikkotiimi (viikolla siivousta, ruoka-apua jne.)


AlfaPienryhmä


MunkkiniemessäPihlajamäessä