Pienryhmät ja yhteisöt

Kaipaatko syvempää yhteyttä toisiin ihmisiin? Kanssakulkijoita uskon tiellä? Omaa porukkaa isomman yhteisön keskellä? Ihmisiä joiden kanssa itkeä, nauraa ja rukoilla?

Yhteisöissä pääsee tapaamaan samasta asiasta kiinnostuneita verkostolaisia ja harrastamaan, sekä kehittämään omaa ja yhteistä osaamista tai . Yhteisöt kokoontuvat pääosin noin kerran kuussa. Pienryhmissä jaetaan yhdessä elämää ja etsitään kasvua uskossa. Pienryhmät kokoontuvat kodeissa yleensä viikon tai kahden välein, ja tapaamiseen kuuluu yleensä materiaalin läpikäyntiä, sen pohjalta keskustelua ja rukousta. Pienryhmiä vetävät tavalliset verkostolaiset ja niiden käytössä on Spirit-yhteisöverkoston tarjoama Hengellinen kasvupolku -pienryhmämateriaali, joka johdattaa kokonaisvaltaiseen uudistumiseen ja kasvuun yhdessä toisten kanssa Raamatun äärellä. Lue lisää Hengellisestä kasvupolusta..

Jos haluat mukaan pienryhmään tai yhteisöön, voit katsoa alla olevia listoja avoimista ryhmistä, tulla juttelemaan messun jälkeen tai kysyä lisää sivun lopussa löytyvällä lomakkeella. Oman uuden pienryhmän aloittaminenkaan ei ole vaikeaa. Tarvitset vain kaverin tai kaksi ja Verkostolta saat materiaalit kokoontumisten pohjaksi, sekä ohjausta ja mentorointia ryhmän vetämiseen.

Lue lisää Verkoston pienryhmien toimintaperiaatteesta: Mikä on pienryhmä?


Yhteisöjä ja avoimia pienryhmiä

Alfa-yhteisö
Alfa-yhteisö on tarkoitettu Alfa-kurssin käyneille, siellä palvelleille ja niille, jotka mahdollisesti haluaisivat palvella tulevissa Alfoissa. Alfa-yhteisön kokoontumisissa tärkeitä ovat yhteys osallistujien kesken, Jumalan ylistys, rukous ja puheenvuorot. Kokoontumisissa jaamme kokemuksia ja valmistaudumme yhdessä tuleviin Alfoihin.

Esirukous
Voit tulla Munkkiniemen kirkolle rukoilemaan yhdessä mm. Verkoston ja Munkkiniemen alueen puolesta perjantaiaamuisin tai sunnuntaisin ennen messua. Katso tarkemmat aikataulut tapahtumakalenterista tai kysy lisää: info@verkosto.net

Glow
Glow on nuorten aikuisten porukka, joka kokoontuu viettämään yhdessä iltaa Munkkiniemen kirkolle. Tarkoituksena on yksinkertaisesti nauttia yhdessäolosta ja etsiä, mitä on elää kristittyinä arjessa.

Hautomo (yrittäjät)
Kristittyjen yrittäjien ja yrittäjähenkisten mentoroiva ryhmä, jossa pohditaan myös yrittäjyyttä lähetyskenttänä.

Miesten vertaistukiryhmä
Miesten ryhmä, jossa puhutaan elämän vaikeista asioista ja haasteista. Aiheina mm. seksuaalisuus, porno, riippuvuudet, ihmissuhteet, miehinen itsetunto. Ota yhteyttä ja kysy lisää: miehet@verkosto.net

Naiset
Haluamme olla rakentamassa naisten yhteyttä, kohtaamisia, avoimuutta, rinnalla kulkemista – ja mukavaa yhdessä tekemistä laidasta laitaan!

Perheyhteisö Taimi
Meillä on näky kasvaa perheinä yhdessä – vaikka koko elämän ajan, kulkea toinen toistemme rinnalla ja saada lapsillemme kristittyjä ystäviä. Taimi kasvaa lasten iän mukaan: Vuonna 2015 4-8 vuotiaille, vuonna 2016 5-9-vuotiaille jne. Näin siis yhteinen taival perheinä voi olla pitkä. Mielestämme tämä syntyy vain yhdessä ollen ja ajan kuluessa ja sitoutumalla toinen toisiimme. Taimi kokoontuu kerran kuussa Puistolan kirkolla. Väkeä mukana toiminnassa on noin 40.
Marko Iivarinen, marko.iivarinen@gmail.com / 045 674 1374

Pienryhmä nuorille aikuisille Espoossa lauantaisin
Olemme joukko erilaisissa elämäntilanteissa olevia nuoria aikuisia. Kokoontumisissa käymme läpi erilaisia uskonelämään liittyviä teemoja ja tuemme toisiamme kuuntelemalla, rohkaisemalla ja rukoilemalla. Kokoonnumme pääsääntöisesti Lystimäessä.
Laura Jalkanen, laura.jalkanen@hotmail.com

Pienryhmä 30-45-vuotiaille naisille Helsingissä
Tervetuloa 30-45-vuotiaiden naisten pienryhmään Pohjois-Helsinkiin/Espooseen (Lassila-Lintuvaara-Huopalahden kirkko). Kokoonnumme keskiviikkoisin klo 18. Monella meistä on pieniä lapsia, mutta olet tervetullut elämäntilanteestasi riippumatta. Luemme Raamattua, käytämme erilaisia pienryhmämateriaaleja ja rukoilemme yhdessä. Tärkeä osa kokoontumisiamme on myös kuulumisten vaihtaminen ja elämän jakaminen teekupposen äärellä.
Elina Haukijärvi, elinahan@gmail.com

Pienryhmä naisille Töölössä
Pienryhmämme on aikuisten naisten (7 henkilöä) pari kertaa kuukaudessa kokoontuva porukka. Aika monta vuotta samalla porukalla, joitakin uusia on välillä käynyt katsomassa. Tervetuloa edelleen! Parin tunnin tapaamisen ajan käytämme arkisten asioiden vuorovaikutteiseen ja luottamukselliseen pohtimiseen ja viemiseen Herran haltuun. Vaihtelevalla innolla luemme Sanaa ja Verkoston materiaaleja. Tarjoilujen osalla olemme pragmaattisia; usein vain lasillinen mehua tai teetä ja keksejä.
Paula Viertola, 61paula.viertola@gmail.com

Pienryhmä naisille Espoossa
Olemme työssäkäyvien naisten porukka ja kokoonnumme joka toinen keskiviikko akselilla Soukka-Olari-Espoon keskus-Leppävaara. Luemme Raamattua ja rukoilemme yhdessä. Tervetuloa tutustumaan!
Laura Seppä, laura.h.seppa@gmail.com

Tanssi
Ryhmä kaikille tanssista ja kehollisesta ilmaisusta kiinnostuneille naisille ja miehille. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Kokoonnumme Munkkiniemen kirkolla kerran kuussa torstaisin. Jos tanssiminen on jo jonkinverran tuttua ja olisit kiinnostunut palvelemaan Verkostolla tanssien koreografiaa, kysy lisää Tuovilta tuoviraitio@gmail.com tai tule juttelemaan. Liity myös tanssiyhteisön facebook-ryhmään.

Tiede
Yhteisö, joka yhdessä pohtii uskon ja tieteen suhdetta ja tieteeseen liittyviä aihepiirejä.

Verkosto Kollektiivi (musiikki, ylistys)
Verkosto Kollektiivi on lauluntekijöistä ja muusikoista koostuva yhteisö, joka kokoontuu kerran kahdessa viikossa. Yhdessä treenataan tai pohditaan ylistystä ja yleisesti muusikon sydäntä lähellä olevia asioita. Kollektiivi johtaa ylistystä Verkoston messuissa.

Verkosto Urheilee
Urheilu ja liikuntakavereiden löytämiseksi on Verkosto Urheilee -WhatsApp-ryhmä, jossa saa kysellä seuraa lenkille, frisbeetä heittämään, petankkia pelaamaan, kiipeilemään, uimaan, jumppaan, palloilemaan, tanssimaan, liikuntatapahtumiin jne. Linkki ryhmään löytyy Verkoston uutiskirjeen lopusta tai voit pyytää ryhmään liittämistä sähköpostilla: info@verkosto.net


Mukaan pienryhmään tai yhteisöön

Tällä lomakkeella voit kysyä lisää pienryhmistä ja yhteisöistä.