Ladataan tapahtumat

« All tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Yhteys – Kasvatuksen seminaari

lokakuu 10 @ 09:30 - 18:00

15€

Kuinka seurakunta voisi olla paikka, jossa kaikenikäiset saisivat kasvaa Jumalan tuntemisessa? Miten auttaa lapsia löytämään yhteys Jumalaan ja seurakuntaan?

Lapsityön pioneeri Rachel Turner (UK) opettaa viikonlopun ajan lapsityöntekijöitä (palkattuja ja vapaaehtoisia) siitä, miten auttaa lapsia kasvamaan terveeseen, turvalliseen, syvälliseen ja elämässä kantavaan jumalasuhteeseen.

Seminaarissa on mahdollisuus ostaa Lastenmission tuotteita, Rachel Turnerin kirjoja ja Messy Church -materiaaleja.

Seminaari järjestetään Helsingissä Pihlajamäen kirkossa.

ONLINE-TAPAHTUMA

Voit osallistua myös vain online-tapahtumaan facebook-ryhmän kautta. 11.10.-11.11. välisenä aikana onlinessa on katsottavissa Rachel Turnerin opetukset, sekä videotallenteet kahdesta kanavasta (tarkemmat tiedot ilmoittautumislinkin takaa). Facebook-ryhmässä voit myös kysyä kysymyksiä ja osallistua keskusteluun seminaarin puhujien ja toisten osallistujien kanssa. Online-tapahtuma sisältyy kokonaisuudessaan live-tapahtuman pääsymaksuun.

HINTA

  • Live-tapahtuma Pihlajamäen kirkolla 15€ (sisältää myös online-tapahtuman)
  • Pelkkä online-tapahtuma facebookissa 5€

Tiedustelut meri.hannikainen@verkosto.net
Tapahtuman järjestää Verkosto.


ILMOITTAUDU

Seminaari järjestetään, jos syksyn osalta rajoitukset sen sallivat. Tällä hetkellä voimme ottaa mukaan 100 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Online-tapahtumassa ei ole rajoitusta osallistujamäärään.

ILMOITTAUDU SEMINAARIIN ILMOITTAUDU ONLINE-TAPAHTUMAAN

OHJELMA

9.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

10-12 Sessio 1: HENGELLINEN LAPSI (Rachel Turner)
Kristillisinä kasvattajina seurakunnissa ja kotona kohtaamme saman kysymyksen: Kuinka kasvattaa lapsia kristilliseen uskoon niin, että emme jaa lapsille vain tietoa, vaan uskosta voi tulla heille elävä osa omaa elämää – oma matka Jumalan kanssa?

12-13 Lounas

13-14.15 Kanavat A
MESSY CHURCH – kuinka päästä alkuun? (Liisa Kuusela)
Messy Church lähti pienestä anglikaaniseurakunnasta Portsmouthin lähellä vuonna 2004. Seurakunnassa koettiin turhautumista siitä, etteivät paikalliset lapsiperheet tulleet mukaan toimintaan. Messy Church kehitettiin perheiden kanssa yhdessä, ja se oli välitön menestys. Messyt ovat levinneet nyt jo jokaiselle mantereelle (Etelämannerta lukuun ottamatta), useisiin kirkkokuntiin katolisista pelastusarmeijaan. Jos haaveilet oman Messy Churchin aloittamisesta, tämä on kanava sinulle. Lisätietoa: https://www.messychurch.org.uk

MITEN PUHUA LAPSELLE JUMALASTA KOTONA (Rachel Turner)
Koti on tärkein kristillisen kasvatuksen paikka. Monet vanhemmat kuitenkin epäröivät siinä, miten tuoda uskoa esille omille lapsilleen. Rachel Turner opettaa käytännönläheisesti, kuinka kertoa uskosta kaiken ikäisille lapsille arjen keskellä. (Samat ideat toimivat muuten myös seurakunnan lapsityössä!)

LUOVAA RUKOUSTA KOKO PERHEELLE (Topi ja Kati Kaaresoja)
Toiminnallisessa työpajassa tutkitaan luovaa rukousta lasten ja perheiden kanssa erilaisten taiteen keinojen kautta.

14.30-15.45 Kanavat B

MESSY CHURCH – 5 arvoa (Meri Hannikainen + Messy-tiimi)
Kanavassa tutkitaan Messy Churchin neljää keskeisestä arvoa toiminnallisesti, luovasti ja hauskasti. Samalla osallistujat pääsevät kokemaan pienoiskoossa, miten Messy Church käytännössä toimii.

KUKOISTAVA TIIMI (Johanna Sandberg)
Lapsityössä vapaaehtoisten löytäminen on monille ongelma. Miten saada vapaaehtoisten tiimi kukoistamaan ja kasvamaan? Mitä on innostava vapaaehtoistyön johtaminen?

MITEN OPETTAA LAPSILLE RAAMATTUA? (Taina Päivinen)

Huolellinen valmistautuminen on avain lapsia kiinnostavaan ja raamatulliseen opetukseen. Taina Päivisen neuvoilla aloitteleva opettaja oppii kertomaan raamatunkertomuksia niin, että lapsi oppii siitä uskon ja elämän kannalta tärkeitä asioita. Kokeneillekin opettajille Tainan opetus avaa uusia oivalluksia ja näkökulmia aiheeseen.

16-18 Sessio 2: KAIKEN IKÄISTEN SEURAKUNTA (Rachel Turner)
Monissa seurakunnissa on päädytty tilanteeseen, jossa eri sukupolvet eivät juurikaan kohtaa seurakunnan toiminnassa. Miksi ja miten voisimme rakentaa seurakuntaa, jossa eri sukupolvet toimisivat yhdessä ja oppisivat toisiltaan?


SEMINAARIN PUHUJAT

Rachel Turner
Rachel on työskennellyt seurakuntien lapsi-, perhe- ja nuorisotyössä vuodesta 2004. Tällä hetkellä hän toimii kouluttajana, kirjailijana ja konsulttina Parenting for Faith -järjestössä, joka on Bible Reading Fellowshipin yhteydessä. Hän opettaa niin Iso-Britanniassa kuin muissakin maissa, ja on kirjoittanut useita suosittuja kristillistä kasvatusta käsitteleviä kirjoja. https://parentingforfaith.org

Liisa Kuusela
Liisa on Turun Martinseurakunnan pappi ja Messy Church -pioneeri Suomessa.

Johanna Sandberg
Johanna on riihimäkeläinen perheenäiti, raamatunopettaja ja Hengen uudistus kirkossamme -järjestön yhteisöinspiraattori. Johanna mentoroi uuden sukupolven seurakuntayhteisöjä ja opettaa armollisesta ja totuudellisesta seurakuntakulttuurista. Kotiseurakunnassaan Johanna on varkkatyön inspiroiva uudistaja.

Meri Hannikainen
Meri on kahden pojan äiti ja Verkosto-seurakunnan lapsityön koordinaattori. Koulutukseltaan Meri on kirkon nuorisotyönohjaaja ja teologian kandidaatti.

Perhe Kaaresoja
Topi ja Kati Kaaresoja Tuusulan seurakunnasta innostuivat omien lastensa myötä etsimään uusia tapoja perheen yhteisiin rukoushetkiin. Improvisoitu liike, draama, musiikki ja kuunteleva piirtäminen ovat mm. välineitä, joita he käyttävät rukoillessaan yhdessä  lapsi- ja nuorisoryhmien sekä perheiden kanssa. He palvelevat yhdistyksensä Elinor ry:n (https://www.facebook.com/elinor.ry) kautta.

Taina Päivinen
Taina toimii Lastenmissiossa (www.lastenmissio.fi) kouluttajana ja materiaalityön koordinaattorina. Hän asuu Espoossa, mutta on asunut 5-lapsisen perheensä kanssa vuosia myös ulkomailla. Taina opettaa Lastenmission lapsityökursseilla ja tuottaa tiiminsä kanssa suomenkielistä pyhäkoulumateriaalia, joka pohjautuu kansainvälisen Child Evangelism Fellowship -järjestön materiaaleihin.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
lokakuu 10
Aika:
09:30 - 18:00
Hinta:
15€
Tapahtuma Kategoria:
Tapahtuma tagia:
, , ,

Tapahtumapaikka

Pihlajamäen kirkko
Liusketie 1
Helsinki,